Blogg

DE TRE STORE 21.05.19

Jeg vil gjerne dele en veldig personlig opplevelse jeg hadde en februar-natt. Jeg opplevde noe jeg aldri kommer til å glemme.

I tiden før denne natten hadde jeg tenkt og grublet mye på de store religionene som finnes her på jorden. Jeg følte at flere av religionene hadde budskap som traff meg, men samtidig hadde de mange budskap jeg ikke klarte å resonnere med.

Jeg var i en hytte på fjellet denne februar-natten. Jeg var i min dypeste søvn, da jeg plutselig ble vekket av noe jeg ikke kunne se. Da jeg åpnet øynene mine kjente jeg en kjærlighets-kraft så stor som jeg aldri hadde erfart i dette livet. Kjærligheten var tusen ganger sterkere enn jeg trodde var mulig.

Jeg lå der i sengen og kikket rundt meg. Rommet var helt tomt, jeg så ingenting. Kjærlighets-energien hadde ingen form, den bare var der og den fylte hele rommet og hele meg.

I timevis var den kjærlighetsfulle kraften hos meg, der i soverommet. Det var så godt og så trygt. Jeg sovnet litt innimellom, og til og med i søvnen var kjærligheten like sterk.

Da morgenen kom, våknet jeg brått. Kraften var fortsatt i rommet. Plutselig så jeg tre skikkelser – tre menn som sto ved siden av hverandre. Jeg hørte tre navn……. Jesus, Muhammed og Buddha.

Jeg forsto hva som ble vist meg.

Large and two small stone hearts in the sand

UNIVERSET RENSER OSS 02.05.19

Er du en av de mange som i disse dager føler mye angst, sinne, sorg og andre «ubehagelige» følelser?  Er du også en av mange som ønsker å bli kvitt disse følelsene og få dem ut av livet ditt? Det er jo ikke så rart kanskje, for ingen liker å ha det ubehagelig.

Det er viktig å være klar over at disse følelsene ikke er noe som kommer utenfra for å ta deg. Mest sannsynlig så kommer de heller ikke fra nåtiden, men de har ligget i kroppen din i årevis. For mange av oss har de ligget lagret siden vi var barn og unge.

Da du en gang tidligere livet ditt opplevde noe som gjorde deg redd, trist, sint osv. så ble akkurat disse følelsene skapt i kroppen din. Dersom det du opplevde skapte en sterkere følelse enn det du orket å kjenne på fullt ut til den var ferdig kjent på og klar til å forlate kroppen den gangen, så ble restene av følelsen lagret i deg.

Svært mange av oss har opplevde mange ulike situasjoner opp gjennom livet som har skapt slike «vonde og ubehagelige» følelser. Vi har ikke alltid orket å kjenne på disse følelsene i tilstrekkelig grad, nettopp fordi det har vært for smertefullt og fordi vi som barn og unge ikke visste bedre. Derfor har vi også samlet opp mange følelser i kroppene våre.

Som jeg har skrevet om tidligere er alt energi, absolutt alt. Det vil si at også tankene våre og følelsene våre er energi. Følelser som ligger lagret i kroppen vår er lagret som energi.

De ulike følelsene er av ulike energier. Følelsen av å være redd har en annen energi enn følelsen av å være glad. Følelsen av sorg har en annen energi enn følelsen av kjærlighet. Alle følelser har sin helt spesielle energi. Vi kan si at de ulike følelsene har energier av ulik frekvens eller vibrasjon.

Vi vet alle at ulike radiokanaler er på ulike frekvenser. Slik er det også med følelser. Følelser som sjalusi, sinne, frykt, sorg osv. har energier med trege frekvenser. Det vil si at energien beveger seg tregt, den vibrerer sakte. De fleste som har vært deprimerte har kjent at både kropp og hode kan kjennes tregt og tungt. Alt går liksom saktere. Det er nettopp fordi en som er deprimert har mange følelser i kroppen som er av trege energier. Har man hatt mange trege energier i kroppen over lang tid, begynner man også å kjenne det fysisk. De trege energiene skaper blokkeringer, slik at livsenergien ikke lenger kan flyte fritt gjennom oss. Det er slik sykdom og plager skapes.

Andre følelser som glede, lykke, kjærlighet, optimisme osv, har energier med en raskere frekvens. De vibrerer raskere. Her er det også lett å kjenne seg igjen. Når du føler deg glad og optimistisk, så kjenner du at både kropp og sinn er kvikkere og mer energisk.

I den tiden vi er i nå, får vi stor hjelp av universet til å «rense» bort all den trege energien mange av oss bærer på. De siste årene har universet sendt stadig sterkere og mer høyfrekvente energier mot jorden og alt som bor her, inkludert oss mennesker. Hensikten med dette er nettopp at vi skal bytte den trege energien med en ny og raskere. Vi skal etter hvert begynne å leve mer i harmoni, glede og kjærlighet.

Når denne høyfrekvente energien treffer oss mennesker, så begynner den å presse opp all lavfrekvent og treg energi vi bærer på i kroppene våre. Sakte men sikkert går den stagnerte, trege energien vi har lagret i mange år- i oppløsning. Alle gamle «vonde og ubehagelige» følelser vi ikke fikk kjent på fullt ut tidligere i livet, blir nå gradvis presset opp til overflaten og opp i bevisstheten vår.

Derfor er det nå mange mennesker som kjenner mye på angst, sorg, sinne osv, følelser som egentlig har sitt opphav fra tidligere i livet. I tillegg har mange ulike fysiske plager som smertetilstander og sykdommer. Alt dette kan gjøre livet ubehagelig. For noen blir livet svært ubehagelig til tider.

Mange ønsker ikke å ha det slik. Mange gjør alt de kan for å slippe unna de ubehagelige følelsene de kjenner på. Mange ønsker å legge lokk på følelsene som kommer til overflaten. Det er flere måter de gjør det på. Noen forsøker å bedøve følelsene med medisiner, andre forsøker å flytte fokuset over på ulike aktiviteter som trening, mat, utseende, materialisme, jobb osv.

Ved å bruke slike unnvikelsesstrategier så gjør man vondt verre. De kraftfulle energiene universet sender oss, vil presse frem all lavfrekvent energi vi bærer på, enten vi vil eller ikke. For hver dag som går blir det vanskeligere og vanskeligere å undertrykke det vonde vi helst ikke vil kjenne på.

Det beste du kan gjøre er å slutte å kjempe imot. Jo mer du kjemper, jo sterkere vil ubehaget bli. Forsøk heller å tillate følelsene dine å komme til overflaten. Ønsk følelsene dine velkommen.

Forsøk å tenke at det du kjenner på er gammel energi som vil ut av kroppen din fordi en raskere og «bedre» energi skal erstatte den.

Du kan starte med å innse og akseptere at følelsene du kjenner på er dine. Forsøk å ta dem imot med annerkjennelse, slik du ville anerkjent et barns vonde følelser. Hvis du ser et barn som er redd, så ville du kanskje trøste det og gi det trygghet?

I stedet for å dytte følelsene ned i kroppen igjen, så tillat deg selv å sitte i følelsen helt uten motstand. Selv om følelsen er smertefull, kan den ikke gjøre annet mot deg enn å være ubehagelig. Det er fint om du klarer å kjenne hvor følelsen hadde sin opprinnelse, men det er ikke en nødvendighet. Når du har sittet tilstrekkelig lenge i følelsen din uten å gi den motstand, så vil den forlate kroppen din. Du vil med andre ord gradvis slippe ut mer og mer av den trege energien du har båret på så lenge.

Alle som har grått vet at det blir lettere etterpå. Det er fordi det å gråte er å tillate seg å være i følelsen av sorg eller savn. Det samme gjelder ved angst. Ved å tillate angsten å komme opp i bevisstheten, ved å tillate oss å kjenne på den angsten vi ikke ville kjenne på tidligere i livet, så lar vi den slippe gjennom og ut av kroppen vår.

For hver gang du tør å møte de gamle følelsene dine på denne måten, vil du oppleve at du blir lettere og lettere i kroppen din. Sakte men sikkert, blir treg energi byttet ut med en raskere.

Det er slik at mange av oss har samlet opp ganske mye treg energi gjennom livet, så det kan ta litt tid før alt er renset bort. Forsøk å være tålmodig. Du vil gradvis merke at de lyse øyeblikkene blir flere og flere, og de gode dagene kommer oftere. Tilslutt har du renset bort så mye av den gamle trege energien, at du kan kjenne at gamle plager begynner å gå i oppløsning. Du kan til og med bli kvitt sykdommer du har hatt i mange år. Du har fått en ny, lettere og raskere energi som gir deg mer glede og lykke i livet ditt.

Den hjelpen vi får av universet i disse tider kan noen ganger kjennes som en byrde. Forsøk å se på det som en velsignelse i stedet. All renselse fører til noe nytt. Etter smerten kommer gleden. Etter mørket kommer lyset.

HA TILLIT TIL PROSESSEN 25.04.19

ALT du har erfart i 3D-bevissthet i dette livet og i tidligere liv skal forløses, slik at du kan høyne din bevissthet til 5D. Alt av gamle «programmer» skal re-programmeres. Egoet skal ikke lenger ta så stor plass i deg. Hjertet og sjelen skal overta styringen mer og mer. Vær tålmodig i prosessen. Det er virkelig STORE energimessige endringer som skal skje i kroppen din i dette skiftet. Det vil ta den tiden som er nødvendig. Forsøk å være i stillhet så ofte du kan. Jorde deg godt i naturen. Tenk på alt rundt deg som energier. Se på deg selv som energi. Vær bevisst på hvilke energier du selv skaper i tankene og hvilke energier du omgir deg med. Underveis i prosessen blir du nødt til å kjenne på alt kroppen din bærer på. All gammel smerte, både fysisk og emosjonell, skal ut av kroppen din. All den gamle, trege energien skal erstattes med lys og høyfrekvent, rask energi. Denne prosessen kan være smertefull. Du må kjenne på alt du har båret på før det kan forløses og bli borte for godt. Prosessen er som er berg-og dalbane. Når du endelig tror alt har roet seg, så starter noe nytt. Nok et lag skal skrelles bort.

Forsøk å ikke kjempe i mot det som skjer med deg, men la deg flyte med strømmen. Ha tillit til at oppstigningprosessen går slik det er ment. Vi har all mulig kjærlighetsfull hjelp og støtte i ryggen ❤️

UNIVERSETS MAGI- MØTET MED RYPENE 21.03.19
Kjære vakre sjeler. Jeg vil dele en personlig historie med dere, en historie om en hendelse som fikk stor betydning i livet mitt.

Jeg var på hytta vår i fjellet tidlig en vinter- jeg hadde mye angst i kroppen, jeg hadde mye fysisk og psykisk smerte. Angsten og smertene hadde vært der i flere år, jeg var fortsatt i det man kan kalle «en mørk natt for sjelen» eller «the dark night of the soul» på engelsk.

Jeg var på hytta sammen med familien, men jeg var så sliten at jeg valgte å ikke bli med kona og barna mine på skitur. I stedet bestemte jeg meg for å gå en tur til fots langs en liten fjellvei.

Da jeg hadde gått i noen minutter, fikk jeg plutselig øye på en hvit rype midt på veien ca. 100 meter foran meg. Jeg stoppet opp og kikket. Jeg har alltid vært så glad i å se ville dyr i naturen.

Rypa lettet og fløy et godt stykke til side for veien, til den landet midt på en snølagt myr. Der ble den stående å kakle, slik ryper gjør. Avstanden mellom rypa og meg var nå enda lenger enn før.

Etter å ha stått et par minutter for å høre på rype-sangen, gikk jeg videre langs fjellveien. Bare et par hundre meter senere, kom plutselig to nye hvite ryper flyvende rett forbi meg. De sneiet meg nesten. Jeg skvatt skikkelig til- «dette var en flott opplevelse», tenkte jeg.

Jeg fortsatte nedover fjellveien. Etter nye 100 meter, skjedde det noe merkelig. Et stort antall ryper kom flyvende fra ingensteds. De landet rundt meg på begge sider av veien. Jeg ble stående å måpe- «hva er det som skjer?», tenkte jeg. Jeg sto midt i en kjempestor rypeflokk. Rypene begynte å spise på det som var av busker over snøen. «Ser de meg ikke?»- tenkte jeg. «Jeg står jo her midt på veien og ingen av rypene virker redde for meg?!» Det virket nesten som jeg var usynlig for rypene der jeg sto midt blant dem, mens de spiste og koste seg.

I mange minutter ble jeg stående slik. Jeg beundret alle disse vakre skapningene i deres vinterkledde, hvite drakter. Uansett hvor mye jeg rørte på meg der jeg sto, virket ingen av rypene redde. Jeg følte meg nesten som en del av flokken.

Plutselig kom en bil kjørende på fjellveien. Da den nærmet seg, lettet alle de vakre fuglene og de forsvant ut av syne.
Jeg var nesten lamslått av det jeg hadde fått oppleve. «For en fantastisk naturopplevelse»- tenkte jeg. 
Jeg fortsatte oppover fjellveien. I tankene mine var jeg så takknemlig over det jeg nettopp hadde vært med på. Jeg tenkte at det hadde vært utrolig fint å få møte rypene igjen, på veien tilbake til hytta.

Etter å ha gått en liten runde oppe en høyde, satt jeg nesen hjemover. En stund senere begynte jeg å nærme meg stedet der jeg hadde stått midt i rypeflokken. Jeg speidet rundt meg, men kunne ikke se en eneste fugl. Jeg stoppet opp midt på veien, akkurat der jeg hadde stått tidligere. Jeg ventet.

Plutselig dukket to ryper opp ca. 30 meter bortenfor meg. De sto på et sted jeg akkurat hadde gått forbi. De sto og så på meg.

Stiv som en stokk sto jeg å så tilbake på dem. «Hva skjer nå?»- tenkte jeg. Rypene begynte å gå mot meg. De hadde kurs rett mot der jeg sto. De kom nærmere og nærmere helt til de nesten var helt borte ved beina mine. De begynte å spise av buskene rett ved siden av meg. De var ikke redde i det hele tatt.

Jeg hørte noe bak meg. Det hørtes som store, kraftige vingeslag. Jeg snudde meg brått, men kunne ikke se noen ting. Flere ganger hørte jeg vingeslagene, men uten å se hvor de kom fra. Som lyn fra en klar himmel, fór en kraftfull energi gjennom hele kroppen min. Det var nesten som om lynet slo ned i meg. Det varte bare et sekund før det var over.

Rypene begynte å lunte av gårde i retningen de hadde kommet i fra og jeg gikk hjem til hytta.
Jeg følte meg helt sikker på at det jeg hadde opplevd var noe stort. Det var noe- en kraft som ville vise meg at jeg ikke var alene. Den viste meg de vakre hvitkledde rypene, naturens engler, naturens kjærlighet.

Denne magiske episoden var én av flere jeg var så heldig å få oppleve. Disse opplevelsene hjalp meg utrolig mye. Jeg ble sikrere og sikrere på at jeg ikke var alene- at jeg hadde noen i ryggen, noen som ønsket å hjelpe meg. I dag vet jeg at ingen av oss er alene❤️

BAK SKYENE SKINNER ALLTID SOLA 17.03.19
Følelsene våre er som skyer. Følelser som kjærlighet og glede er hvite og lette, mens følelser som frykt, sorg og fortvilelse er mørke og tunge.
Når du bærer på mange mørke og tunge følelser i kroppen, følelser som har fått samle seg opp over mange år- så kan du miste lyset av syne. Du ser ikke lenger ditt eget lys. Symptomene er at du ikke lenger føler kjærlighet og glede i livet ditt. Alt virker håpløst og vondt.
Du skal vite at bak de tunge og mørke skyene, skinner lyset ditt selv om du ikke kjenner det. Lyset ditt er din sjel. Essensen i enhver sjel er kjærlighet. Sjelen din slukker aldri lyset sitt helt. Den skinner for evig.
Det blir som med skyene på himmelen. Vi vet alle at bak skyene så skinner alltid sola. Uansett hvor mørke og tunge skyene er.

I disse dager er det mange mennesker som føler sterkt på sine egne tunge følelser. Mange sliter med angst og depresjon. 
Når angsten banker på, så er det ikke uten grunn. Angsten er oppsamlet frykt. Angsten kommer ikke som en stor og stygg ulv utenfra, den kommer ikke for å ta deg. Angsten kommer innenfra, den kommer fra innsiden av kroppen din. Angsten er ikke annet enn det du allerede bærer i deg, den er ikke noe nytt. 
Når angsten blir løftet opp i bevisstheten din, så kjenner du på følelsen. Du kjenner på frykten som engang var. Kanskje frykten du kjenner egentlig kommer fra noe som skjedde da du var liten. Kanskje fra da du var 5 år gammel, eller fra da du var 10? Kanskje kommer frykten fra da du gikk på ungdomskolen eller videregående? Kanskje har den noe med mor eller far å gjøre?
En ting er sikkert- frykten vil deg ikke noe vondt. Det kan kanskje kjennes slik ut, fordi frykt er jo smertefullt. Frykten vil bare bli sett. Den vil at du ikke lenger kjemper imot den. Den vil at du ikke lenger leter etter de tyngste lokkene du kan legge over den. Den vil slippe ut- slippe fri.
Så lenge man kjemper imot sin egen angst, så kjemper man imot seg selv. Alt man gjør for å legge lokk på angsten er med på å dytte den ned i kroppen igjen. Da kan kampen bli lang. Angsten gir seg aldri- den gir seg ikke før du lar den komme til deg, før du våger å se på den, finne ut hva den handler om, sitte i følelsen, anerkjenne at den er i deg. 
Mange har erfaring med at gråt er forløsende. Alle som har grått vet at etter en stund kjennes det lettere. Det er fordi vi slipper til og anerkjenner følelser som sorg og savn. Etter å ha grått en stund kan disse følelsene forlate kroppen vår- de kan forløses. Derfor føler vi oss lettere etter gråt.
Det samme gjelder også for frykten. Ved å tillate frykten å komme til oss, la den komme opp i bevisstheten, kjenne på den, være i den uten å kjempe mot den, ved å ta i mot frykten med omsorg og kjærlighet- så kan også den slippe taket i kroppen vår. Den kan forløses og blir borte.
Å jobbe med å forløse gamle vonde følelser er ikke gjort over natten. Det tar tid, fordi det ofte er mye som skal opp, mye som trenger å se dagens lys. Men vær trygg, jo mer du våger å slippe frykten din frem, jo mer av den vil slippe taket i deg. 
Gradvis vil skyene dine bli lettere og lettere. Mer og mer av lyset ditt vil skinne igjennom. Du vil kjenne at gleden og kjærligheten får en større plass i livet ditt. Tilslutt vil du se at du ER kjærlighet❤️

TVILLINGSJELER 05.03.19
Du har bare en tvillingsjel, og det er nok derfor det heter tvilling. Dette er din andre halvdel, som sammen med deg utgjør den perfekte helhet. Bare for å avklare det, så har vi derimot mange sjelevenner, og disse er vi også sterkt følelsesmessig forbundet med. Dette kan være partnere, familiemedlemmer eller venner.

I møte med din tvillingsjel vil du umiddelbart kjenne på en gjenkjennelse på energiplanet, selv om dere aldri før har møtt hverandre. Det er liksom «Der, er du ja!». Det er en klisje, men likevel -det er som å komme hjem. Du trenger ikke å lengte lenger, men har funnet det ditt hjerte hele tiden har søkt etter.

Tvillingsjeler har mange likhetstrekk i sine liv, med tanke på bakgrunn, familie og mellommenneskelige erfaringer. De har lik personlighet, og like tanker og følelser omkring mange verdier og forhold i livet. I forhold til sjelelig eller åndelig utvikling, har de begge kommet like langt.

Du møter din tvillingsjel først når du er balansert og hel i deg selv, med dine feminine og dine maskuline sider, som forøvrig begge kjønn har i seg. Og i forhold til utvikling og opplysthet, må dere begge også være balanserte i forhold til det jordiske (materien) og det himmelske (åndelige). Når vi enda ikke er hele og balanserte i oss selv, på et tidligere stadium i vår sjelelige utvikling, trenger vi partnere som er ulik oss selv. Dette for å oppnå balanse, ved at man gjennom ulikheter og ulike personligheter utfyller hverandre. Vi må da ha noen som trigger og utfordrer oss, slik at vi får erfaringer vi lærer av. Vi kan se på det som «læringsforhold» men som er verdifulle, og akkurat riktig for oss på dette stadiet. Slik utvikler vi oss til stadig mer opplyste mennesker. Den guddommelige kraften er slik vi ser det en kraft av både Gud Moder (Yin) og Gud fader (Yang), og nettopp derfor speiler tvillingsjeler denne balanserte kraften, både i seg selv og i tvillingsjelforholdet. De vil slik utstråle denne guddommelige kraften ut til sine medmennesker.

Tvillingsjeler har en felles livsoppgave, som de når de møter hverandre er klare for og ønsker å utføre. Denne livsoppgaven vil helt naturlig være i tråd med kjærligheten. Det innebærer å gjøre noe for andre mennesker, gjøre noe for verden, innenfor et eller flere områder. Over alt og i alle sammenhenger trengs mellommenneskelig kjærlighet, så oppgavene kan være mangfoldige. Å la flere og flere tvillingsjeler få lov til å møtes nå, i denne tiden med en bevissthetsøkning for menneskeheten, vil derfor være et svært godt hjelpemiddel for å skape en bedre verden. Det er fra Kilden/Gud planlagt et bevissthetsskifte, og tvillingsjeler er et planlagt virkemiddel i denne prosessen.

Et tvillingsjelforhold er helt «rent» der det er betingelsesløs kjærlighet. Du ønsker den andre alt godt, og vil bare det gode, sammen og for hverandre. Adskillelse, selv i korte stunder/perioder føles tungt, fordi en del av deg blir borte den tiden dere er fra hverandre. Dette føles svært fysisk. Mange som er født tvillinger føler dette på samme måte.

Tvillingsjeler har en sterk telepatisk kontakt, og denne kan videreutvikles og bli sterkere. De føler hverandre veldig sterkt på avstand, og snakker ofte i munnen på hverandre, da med samme reaksjon på noe som skjer eller noe de reagerer på rundt seg. Når den ene er glad eller lei seg, påvirkes også den andre.

«Det kommer det som skal når det skal». Det er ingen vits i å stresse en situasjon eller et ønsket resultat, i å finne sin tvillingsjel. Du vil slik bare forsinke prosessen, fordi du mangler tillit til at det skjer når tiden er moden og dere begge er hele og balanserte i dere selv og klare. En er ikke bestandig klar, selv om en tror det selv. Kilden/Gud vet når tiden er inne, og da vil det skje. Når du minst aner det❤️

Utdrag fra Kjærlighetsveien.no

TANKENE SKAPER FØLELSENE 09.02.19
Hver dag tenker vi tusenvis av tanker. En av hjernens viktigste funksjoner er jo nettopp å tenke tanker.
Det er gjennom tankene vi skaper det livet vi lever. Vi tenker at vi skal drikke kaffe og spise frokost om morgenen. Vi tenker at vi skal på jobb og på hva vi skal gjøre der. Eller vi tenker at vi skal være hjemme fordi vi ikke har lyst til å gå på jobb. Hver eneste dag så skaper vi livet vårt gjennom tankene.
Har du noen gang registrert at du tenker en tanke før du gjør noe? Du tenker at du skal handle mat i butikken før du kjører til handlesenteret. Du tenker at du skal vaske klær før du setter på vaskemaskinen. Du tenker at du skal pusse tennene før du legger deg om kvelden.

Slik går dagene. Vi tenker tanker som skaper det vi gjør i livene våre.
Tankene våre skaper også følelser. Kanskje har du tenkt tanker som «jeg er så glad i barna mine» eller «mannen min er så snill», «i dag er det vakkert vær ute» eller «jeg har så hyggelige kolleger på jobben». Da husker du kanskje at slike tanker fører til gode følelser, følelser som kjærlighet, glede og takknemlighet.
Vi kan også skape andre følelser gjennom det vi tenker. Tanker som «det er for vanskelig», «jeg er ikke noe pen», «jeg får ikke til», «jeg er for tjukk», «ingen elsker meg», «jeg er så sliten», «jeg har det ikke noe godt»- disse tankene skaper følelser som tristhet, avmakt, håpløshet, fortvilelse og sorg.
Hver dag tenker vi tusenvis av tanker. Det som er så rart, er at mange av de tankene vi tenker, tenker vi om og om igjen. Tankene gjentar seg hele tiden. Vi tenker de samme tankene mange ganger hver dag, og de gjentar seg ofte dagen etter og dagen etter der. Det er fordi vi har etablert det som kalles for tankemønstre.
Et tankemønster er som ordet sier et mønster av tanker. Et mønster som gjentar seg. Vi kan ha mange ulike tankemønstre på én gang. Kanskje er det første du tenker når du står opp om morgenen, at du skal sette på kaffen og lese avisen. Denne tanken gjentar seg hver dag fordi den er blitt et tankemønster. Tanken om at du sjekke facebook i pausen er kanskje også blitt et tankemønster? Alle vaner blir til fordi vi etablerer tankemønstre i hjernen vår.
I tillegg til tankemønstrene som skaper vanene, så har vi også tankemønstre som skaper følelsene våre. Følelsene våre kan også bli en slags vane. Har vi mange tankemønstre som fokuserer på det som er vanskelig og leit- så skaper vi også følelser som passer med disse tankene. Det motsatte gjelder også. Har vi mange tankemønstre som fokuserer på det vi får til og det som er godt i livene våre- så skaper vi også de gode følelsene.
Hjernen vår fungerer slik at det vi gjør ofte blir den god på. Jo mer vi trener på å løse kryssord eller å spille sjakk, jo bedre blir hjernen vår til å løse disse oppgavene. Hjernen blir også god på å tenke de tankene vi tenker mye. Jo mer vi gjentar én type tanker, jo bedre blir hjernen til å tenke disse tankene. Etter mye trening begynner hjernen å tenke disse tankene helt automatisk. Da har vi fått automatiserte tankemønstre.
Hvis man føler man har et godt liv, hvis det er en følelse man har mesteparten av tiden- så har man mest sannsynlig etablert mange «positive» automatiserte tankemønstre. Hvis man føler at livet stort sett er tungt og vanskelig- så har man mest sannsynlig etablert mange «negative» automatiserte tankemønstre.
Mange mennesker ønsker på et tidspunkt i livet å endre på sine tanker og følelser- særlig hvis de har hatt en lang, tung periode i livet sitt. Da kan det være greit å vite litt om hvordan man kan gå frem for å klare å gjøre en endring.
Vi kan først lage et bilde på hvordan et tankemønster kan se ut i hjernen vår. Vi kan se for oss at ulike tanker går ulike veier i hjernen. Tenker vi samme tanke mange ganger, så går tanken den samme veien i hjernen gang på gang. Jo flere ganger en tanke går den samme veien i hjernen, jo bredere og dypere blir veien, det blir på mange måter som en opptråkket sti i skogen. Når stien er blitt tilstrekkelig bred og dyp, så er det enkelt for tanken å følge den samme stien.
Hvis man har et oppriktig ønske om å endre tankemønstrene sine, må man først blir klar over hvilke tankemønstre man har etablert i hjernen. Den beste måten å gjøre det på er å begynne å overvåke sine egne tanker. Hvilke tanker tenker jeg? Hver gang du får en følelse du ikke ønsker, så kan du sjekke med deg selv- hvilke tanker tenkte jeg før følelsen dukket opp? Hvis du plages med bestemte følelser, så forsøk å bevisstgjøre deg på hvilke tanker som er med på å skape følelsene dine. Skriv gjerne dagbok, skriv opp sammenhenger du finner. Jo mer du blir bevisst hvilke tanker som skaper det du ikke ønsker, jo større er muligheten for å endre på dem.
Når du har blitt bevisst på et automatisert tankemønster, så må du gjøre et bevisst valg om du ønsker å endre mønsteret. I og med at tankemønsteret er automatisert, så vil akkurat denne tanken fortsette å dukke opp i gitte situasjoner. La oss si at du har blitt bevisst på at du har et tankemønster som sier «jeg er så sliten». Kanskje dukker denne tanken opp i mange ulike sammenhenger. Kanskje hindrer denne tanken deg i å gå en tur, i å kontakte en venninne eller å ta en tur på kino. Hver gang denne tanken dukker opp i din bevissthet- altså at du er bevisst tanken- så kan du tenke en mot-tanke. Mot-tanken kan f.eks. være «jeg har egentlig en god energi i dag». 
Når du tenker mot-tanken, går du utenfor de etablerte stiene i hjernen din. Du begynner å bevege deg i ulent terreng. Utenfor stiene er det mye busker, humper og dumper som gir motstand. Det kan du kjenne ved at mot-tanken ikke føles naturlig for deg. Hvis du i lang tid har tenkt at du er så sliten, så er det ikke rart det kan føles unaturlig å tenke at du har nok energi.
Det kan være lett å gi opp når man kjenner på denne motstanden, men det er nå du må tenke at øvelse gjør mester. Du har trent opp hjernen din til å tenke at du er sliten, men det er fullt mulig å trene hjernen til å tenke noe annet. Jo flere ganger du kommer med mot-tankene dine, jo mer du går utenfor de opptråkkede stiene i hjernen din- jo større endringer skaper du. Jo flere ganger du går en ny vei med tankene dine, jo dypere og bredere stier skaper du til de tankene du ønsker å automatisere.
Å endre på tankemønstre er ikke gjort over natten, men det er fullt mulig. Vi må ta et bevisst valg om det er det vi ønsker å gjøre, hvis vi skal klare å skape en endring. Sakte men sikkert vil nye stier i hjernen etableres, sakte men sikkert vil de gamle stiene gro igjen, sakte men sikkert vil følelsene endres.
Det finnes ingen regler eller krav på hvilke tankemønstre man bør ha. Det er helt og fullstendig opp til hvert enkelt menneske å velge hva hun eller han ønsker å oppleve i livet her på jorden. Alle måtene vi velger å leve livene våre på er like verdifulle. Det er ditt liv, det er ditt valg❤️

Har du noen gang kjent hvordan et annet menneske har det inni seg? Det er fordi alle følelser er energi. Er du en sensitiv person kan du derfor kjenne hvordan et annet menneske har det, nettopp ved å føle på energien som ligger i vedkommendes aura.

RENS AURAEN DIN I NATUREN 08.02.19

Bærer du selv på følelser som sinne, frykt, sorg, sjalusi, uro osv. så er dette følelser som ligger i din egen aura.

Energi har ulike frekvenser, det samme har følelser. Det vi ofte kaller for negative følelser er trege energier. Alle som har vært deprimert eller hatt vonde dager har kjent på dette. Kroppen har føltes tung og treg.

Følelser som lykke, kjærlighet, glede, takknemlighet osv. har en raskere energi, altså en høyere frekvens. Det er lett å kjenne seg igjen i dette også. Når du er glad, så føler du deg opplagt, kvikk og energisk.

Det er mulig å endre på energien i auraen vår ved f.eks. å være ute i naturen. I fjellet, i skogen eller ved havet er energien svært rask og høyfrekvent. Ved å oppholde seg i naturen vil denne raske energien påvirke vår egen energi. Det skjer en energioverføring mellom vår egen aura og naturen.

Vi kan ta en enkel sammenlikning: Vi kan si at trege energier i auraen vår kan sammenliknes med kaldt vann. Den positive energien i naturen er varmt vann. Dersom vi blander et glass kaldt vann med et glass varmt vann, så stiger temperaturen i det kalde vannet. 
Det er det samme som skjer med følelsene våre når vi er ute i naturen. Naturens høyfrekvente energi blander seg med energien i auraen vår og frekvensen stiger Resultatet er at tunge emosjoner reduseres, vi føler oss lettere til sinns, føler mer ro og tilfredshet. 
Hvor mange har ikke kjent hvor godt det er å komme hjem etter en tur i naturen?

Hvis du sliter med tunge følelser, så ta deg en tur ut i moder jords natur, helst hver dag. Hun har så mye kjærlighet og hun vil gjøre alt hun kan for å heve frekvensen i energien din❤️

LYS I MØRKETIDA 05.01.19
Mange mennesker her i nord føler seg tunge og slappe i vinterhalvåret. Mangel på energi, søvnvansker og depresjoner er ikke uvanlig i mørketida.
Mye tyder på at mangel på sollys er en medvirkende årsak til disse plagene.

Jeg har selv erfart disse plagene vinterstid og for noen år siden ble jeg klar over hvor viktig dagslyset var for meg, spesielt om morgenen. Jeg kjøpte meg en lysterapi-lampe som skulle vise seg å ha virkelig stor og positiv effekt på meg.

Jeg bruker lampen 30 minutter hver morgen i perioden november – mars, samtidig som jeg tar morgenkaffen og spiser frokost. Jeg kjenner med en gang jeg slår den på at hjernen våkner. Lyset gir meg bedre humør og mer energi, faktisk gjennom hele dagen. I tillegg hjelper lampen meg med å holde en normal døgnrytme gjennom vinteren.

Dersom dere kjenner dere litt ekstra tunge i vinterhalvåret, så anbefaler jeg dere å forsøke en lysterapi-lampe. Husk at dere må bruke den hver dag over tid hvis dere skal få best mulig effekt av den.

Jeg legger ved en artikkel om lysterapi her hvis dere har lyst til å lese litt 😊

https://www.dinside.no/…/kan-virkelig-en-lampe-gjo…/70501025

ER DU EN EMPAT? 16.12.18

Er du en empat eller lurer du på hva en empat er? Er du veldig sensitiv og sliter med å være rundt noen mennesker eller i sosiale settinger? Tar du inn andre menneskers følelser, energier og sinnsstemninger? Da er du kanskje en empat. 
Men det er forskjell på å være sensitiv og en empat. 

Her er noen kjennetegn på hva det vil si å være en empat.

Hvor mange punkter kjenner du deg igjen i?

1. Empaten tar inn andre menneskers følelser, tanker, energier og sinnsstemninger, og kan føle det så sterkt på kroppen at det kan føles som sitt eget.

2. Tar inn andres fysiske smerter og sykdom, og får de samme symptomene på egen kropp. Dette gjelder spesielt med de man står nært.

3. Sliter med å skille mellom sine egne følelser og tanker og hva som tilhører andre, fordi de tar inn andre så sterkt.

4. Sliter med å være i store selskaper eller rundt mange mennesker (som kjøpesentre, butikken, kino, osv), fordi det er så mye inntrykk og energier der som de tar inn. De vil føle at de blir full av andre menneskers energier og kan fort bli tappet for energi. Det er krevende og slitsomt for en empat å være steder med mange mennesker. Det kan føles veldig som kaos og indre støy.

5. Noen empater har en tendens til å åpent føle det som er utenfor dem selv, mer enn det de selv føler på innsiden. Dette kan resultere i at de ignorere sine egne behov.

6. Når det er noe som ikke er i harmoni så vil det føles ubehagelig for en empat. Og når de befinner seg midt i en konfrontasjon eller konflikt så vil empaten prøve å fikse problemene raskt for å unngå den negative energien på en rolig og fredfull måte.

7. Empaten kan ta inn andres følelser og projisere det tilbake uten å være helt klar over det. For empaten er det viktig å snakke ut om ting.

8. Har evnen til å utvikle en sterkere form for forståelse slik at de finner fred i de fleste situasjoner. Baksiden er at empater kan stenge følelsene sine inne og dermed bygge store barrierer slik at de ikke slipper andre inn og ikke lar andre få vite om deres dypeste indre følelser og tanker. Slike barrierer kan ofte være et resultat av traumatiske opplevelser eller noe fra oppveksten. Å undertrykke sine følelser på denne måten kan gå utover helsa både psykisk og fysisk. For jo lenger man holder følelsene nede uten å forløse de, jo mer bygger de seg opp og kan bli eksplosive.

9. Empater er sensitive for TV, filmer, nyheter og media. Vold og emosjonelt drama med sjokkerende/grusomme scener med psykisk/fysisk vold mot mennesker eller dyr, kan lett bringe en empat til tårer. Det kan gjøre så sterkt inntrykk at empaten blir fysisk dårlig og gråter så de nesten ikke får puste. Empaten sliter veldig med all form for vold, ondskap og grusomhet, da det går veldig inn på dem, og kan iblant slite med å uttrykke seg foran mennesker som er ignorante til slike ting, trangsynte og som mangler empati og medfølelse.

10. Mange mennesker åpner seg lett for empaten, for empaten er gode til å lytte og er også veldig medfølende siden de tar inn energiene og følelsene til personen. Iblant kan fremmede åpne seg med sine dypeste tanker og følelser til dem. Hvis empaten ikke er flink til å rense seg og beskytte seg, så kan de fort bli tappet for energi. Det er derfor viktig å sette sunne grenser.

11. Empater gjennomskuer løgner fort. De vet når noen lyver, selv når personen ikke vet det selv, som for eksempel når noen sier en ting, men egentlig føler noe annet. Ofte vil empaten derfor kjenne på følelsene dine og forstå deg på et dypere nivå, og kanskje gjøre deg oppmerksom på følelser du ikke har villet innrømme for deg selv. Selv om empater føler når noen lyver så prøver de ofte å ikke fokusere så mye på det, for det kan føles veldig sårt og vondt når en som står oss nært lyver for oss.

12. Fordøyelsesproblemer og problemer med nedre del av ryggen. Solar Plexus er et chakra som sitter rett nedenfor mellomgulvet og rett over navelen. Dette chakraet er linket til sinnet og følelsene. Problemene med den nedre delen av ryggen kan blant annet komme av at de ikke er jordet nok.

13. Intuisjonen er ofte sterk hos empaten. Og empaten har ofte et åpent Solar Plexus. Det er ikke uten grunn at mange har problemer med fordøyelsen og magen. For de tar inn mye energier gjennom Solar Plexus chakraet.

14. Naturen er viktig, der finner de ofte ro og ny energi slik at de får ladet batteriene.

15. De er som oftest dyreelskere og vet/føler hvor spirituelle og fantastiske dyrene er. Ofte er dyrene en god støtte og healer for empaten og kan være en veldig viktig del i livet deres.

16. Behov for mye alenetid! Uansett om du er en innadvent eller utadvendt empat, så er tid alene viktig. Det å finne roen og balansen igjen i seg selv, trekke seg bort fra verden litt og hente inn my energi. Dette er viktig for empaten slik at de kan rense seg fra andres energier og finne tilbake til seg selv igjen. Dette er noe man kan se i barn også som har denne evnen.

17. Ofte trenger de mer søvn enn andre, det er ikke unormalt at en empat trenger mye søvn og hvile.

18. Empater brenner ofte for å hjelpe andre, både dyr, mennesker og natur. Og velger ofte yrker hvor de kan hjelpe og bidra til positive ting. Noen jobber også med frivillig arbeid.

19. Musikk er noe empaten ofte interesserer seg for og ofte liker de forskjellige sjangre ut ifra humør og sinnsstemning. Teksten i sangene kan ofte ha en sterk effekt for empaten, særlig hvis teksten relaterer til noe de har opplevd. Iblant kan det være fint for empaten å bare høre på musikk uten tekst, bare for å nyte energien i musikken uten å dra frem emosjonelle ting.

20. De er kreative sjeler. Ofte er empaten glad i kreative ting, og noen liker å bevege kroppen gjennom kreativiteten sin, i form av dans, skuespill, teater, osv. De liker ofte også å uttrykke seg gjennom tegning, skriving, musikk, osv.

21. Ofte tiltrekker de seg mennesker og dyr, som en magnetisk kraft. Dyrene føler jo at empaten er medfølende og god, og vil derfor ofte søke dem.

22. Følelser kan være veldig intense hos empaten. De kan være sprudlende, glade, energiske og entusiastiske i det ene øyeblikket og så kan de føle seg triste og nedfor i neste. Dette handler ofte om negative energier og følelser de tar inn fra andre, det gjør at deres eget humør kan skifte fort og det kan føles overveldende med alle følelsene.

23. Ingen empater orker å se på at noen ikke har det godt. De legger ofte merke til de som ikke har det så bra eller som er litt annerledes, og vil ofte ta dem inn under sine vinger.

24. Empatens evner kan modnes og utvikles og der vil de kunne bruke evnene sine enda dypere. Lære å lese mennesker, dyr og energier, på et dypere nivå.

25. De er ofte på leting etter svar og mer kunnskap. De liker ikke ubesvarte spørsmål og vil som regel ikke gi seg før de finner svaret, selv om det bare er for å få ro i sjelen. Og når de får en følelse på noe kan de søke etter bekreftelser på det. De er også gode problemløsere.

26. Brukte ting og gjenstander er ikke noe empaten liker, da de lett tar inn energien til gjenstanden og det kan være tyngende og ubehagelig. Derfor liker de ofte heller nye ting, som ikke har en fortid eller tidligere eier.

27. Mange empater er også vegetarianer/veganer av mange gode grunner. De kan ofte føle energien i kjøttet og kjenne lidelsen og smerten dyret har hatt.

28. Det spirituelle er noe de interesserer seg for; healing, alternativ terapi, veiledning, dyrekommunikasjon, osv. Selv om mange empater er naturlige healere og velger å drive med dette, så velger ikke alle å jobbe som healere fordi de ofte da tar inn så mye fra personen de healer at det kan være krevende.

29. De drømmer ofte klare og detaljerte drømmer, og ofte føler de at drømmene er linket til ting i livet deres.

30. Dagdrømming er også noe empatene ofte gjør, og de forsvinner iblant så langt inn i tankene sine at de mister fokuset. Kjeder de seg, så dagdrømmer de ofte.

31. Liker ikke å gjøre ting de ikke ønsker eller har lyst til, for når de må gjøre noe fordi de er tvunget til det eller noen spiller på samvittigheten deres, så blir de ofte ulykkelige.

32. Déjà vu og synkronitet er noe empaten kan ofte oppleve. Og selv om det kan føles som en tilfeldighet i starten, vil de ofte se på det som en veiledning og dypere mening etter hvert som de utvikler seg. Dette skjer ofte i prosessen med den indre utviklingen.

33. De har en indre viten, uten å bli fortalt ting. Iblant bare vet de ting. Det er en viten som overgår intuisjonen og magefølelsen, selv om det er det mange ville beskrevet det som. Jo sterkere påkoblet de er, jo sterkere blir evnen.

34. Utmattelse er noe mange opplever, enten fordi de blir tappet av energivampyrer eller fordi de tar inn for mye fra andre. Og her hjelper ikke søvn for å lade batteriene. Mange empater får diagnosen ME.

35. Avhengighet er også noe som noen sliter med; alkohol, sex, rusmidler, det er bare noen av tingene de tyr til for å forsøke å blokkere ut andres følelser og energier. Det er en måte å forsøke å beskytte seg selv mot noe eller noen.

36. Mange føler at regler, rutiner og kontroll tar fra dem frihetsfølelsen. De er frie sjeler og liker ikke ting som tar fra dem friheten.

37. Noen legger lettere på seg i vekt, og overvekten blir på en måten en beskyttelsesmekanisme mot andres energier.

38. De har evnen til å føle energien til de forskjellige dagene i uka. For eksempel kan empaten få «fredagsfølelsen» uansett om de jobber eller har fri, fordi de plukker opp den kollektive energien og følelsen. Så i starten av ferier kan de føle seg sprudlende og lett, mens siste dagen i ferien kan det føles tungt.

39. Sliter med å være rundt narsissister fordi de som regel er veldig egoistiske, og den energien trives ikke empaten med.

40. Empater er også veldig sensitive for energiene i universet og omkring oss. De kan ofte reagere på fullmånen, planetene, osv.

Hentet fra «Spådommen».

Å SKAPE I ØYEBLIKKET 13.11.18 Vi skaper livet vårt i øyeblikket- hver eneste dag, hver eneste time, hvert eneste minutt, hvert eneste sekund, hvert eneste øyeblikk.Vi lever aldri i noen annen tid enn i øyeblikket. Øyeblikket er alt som finnes. I hvert øyeblikk har vi muligheten til å skape noe nytt, å skape endring. All skapelse starter i tanken. Vær bevisst på tankene dine- i øyeblikket. Hva vil du skape?

Hvorfor meditere?
Fordi den eneste virkelige evigvarende kilden til lykke finnes inne i oss. Den er alltid tilgjengelig i ditt eget sinn – uansett hvor du befinner deg, uansett hvilket klokkeslett det er, uansett hvor mye eller lite penger du har i banken, uansett om du har hatt en «god eller en dårlig dag», uansett om du fikk ros eller ris av sjefen på jobben, uansett om kona sa noe positivt til deg eller overså deg – og ikke i den uforutsigbare verdenen rundt deg, som du ikke har kontroll over.

Meditasjon trenger ikke være vanskelig og man trenger ikke sitte i lotus-stilling som mange kanskje tror. Du trenger bare et stille sted og du kan meditere på en vanlig stol, i sofaen, i sengen, på gresset i hagen, på stranden osv. Med litt trening kan du også meditere i miljøer som er mer støyende som f.eks. på toget, i bussen og på jobben.

Hva sier forskningen om effekten av regelmessig meditasjon og oppmerksomhetstrening?
Meditasjon styrker immunforsvaret
Meditasjon motvirker og reduserer stress
Meditasjon motvirker og reduserer depresjon
Meditasjon virker smertedempende
Meditasjon motvirker og reduserer angst
Meditasjon gjør deg lykkeligere
Meditasjon øker din emosjonelle intelligens, gjør deg mer sosial og får deg til å føle deg mindre ensom når du er alene
Meditasjon gir deg bedre konsentrasjon
Meditasjon bedrer hukommelsen
Meditasjon gjør deg mer disiplinert og bedre kontroll over egne følelser
Meditasjon gjør deg mer kreativ
Meditasjon gjør deg smartere
Meditasjon er snarveien til flytsonen (hvor magien i arbeid og læring foregår)